Сьогодні: 23 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У ДНУ імені Олеся Гончара пройшла XV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос»

17 квітня 2013

      Протягом трьох днів в Україні працювала XV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос».
Конференція проходила на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М.Макарова, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Публічного акціонерного товариства «Український науково-дослідний інститут технології машинобудування». Організаторами конференції виступили провідні підприємства ракетно-космічної галузі України.
     Традиційно учасниками зібрання були студенти, аспіранти і молоді учені з Дніпропетровська, Харкова, Києва, Донецька, Ужгорода, Запоріжжя й інших міст України, а також Російської Федерації, Республіки Казахстан, Федеративної Республіки Бразилія. Під час роботи конференції заслухано понад триста доповідей за двадцятьма двома науково-практичними напрямками. За результатами засідань, 96 учасників нагороджені дипломами, а найцікавіші, в науково-технічному та практичному сенсі доповіді, рекомендовані до публікації у професійних наукових журналах «Вісник Дніпропетровського національного університету», «Ракетно-космічна техніка» та «Екологія і ноосферологія».
     Ректор ДНУ імені Олеся Гончара, професор Микола Поляков під час відкриття молодіжного форуму зазначив, що з моменту створення Центру аерокосмічної освіти молоді імені О. М. Макарова Дніпропетровський національний університет плідно співпрацює з Центром у напрямку забезпечення умов підготовки висококваліфікованих кадрів для підприємств ракетно-космічної галузі України та реалізації різних форм навчання.
     «Провідні викладачі та науковці фізико-технічного факультету університету активно залучаються до роботи в Центрі. В аерокосмічних класах Центру проводиться навчання школярів, залучаються до наукової роботи талановиті студенти університету, пропагуються досягнення у ракетно-космічній галузі, формується інтерес до ракетної та космічної техніки. З цією метою широко використовується унікальний виставковий комплекс, у якому демонструються реальні зразки ракетної та космічної техніки, зразки двигунів та елементів конструкцій», – наголосив ректор.
     Змістовні доповіді, плідний обмін науковими ідеями та розробками, цікаве спілкування з провідними науковцями та спеціалістами ракетно-космічної галузі під час конференції «Людина і космос» уже вкотре стають для багатьох молодих учених першим кроком до вершин науково-технічної творчості.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017