Сьогодні: 20 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Сесія загальних зборів Національної академії наук України, присвячена основним підсумкам діяльності НАН України у 2012 році.

22 квітня 2013

       18 квітня 2013 року відбулася чергова звітна сесія Загальних зборів НАН України, яку Академія проводить з метою розгляду результатів річної роботи її установ, аналізу основних досягнень та проблем, окреслення напрямів подальшої роботи.
У сесії взяли участь Віце-прем’єр-міністр України К.І. Грищенко, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України В.П.Семиноженко, іноземні гості, представники наукової громадськості, ЗМІ.
       Відкриваючи захід, президент НАН України академік НАН України Б.Є. Патон відзначив, що розв’язання низки завдань, які стоять перед державою, вимагає участі всіх активних верств населення і науковців першочергово. «Саме наука має створити підґрунтя подальшого соціально-економічного, культурного та освітнього розвитку» - наголосив президент Академії.
         На початку засідання Віце-прем’єр-міністр  України К.І. Грищенко оголосив вітання Президента України В.Ф.Януковича до учасників сесії Загальних зборів НАН України та виступив з промовою. Напередодні сесії відбулася телефонна розмова Президента України В.Ф. Януковича з президентом НАН України Б.Є. Патоном, під час якої було обговорено питання функціонування та розвитку Академії.  
У звітній доповіді «Основні підсумки діяльності Національної академії наук у 2012 році та напрями її подальшої роботи» академік Б.Є. Патон основний акцент зробив на пріоритетних наукових напрямах, які активно розвиваються в Академії. Серед них – дослідження нанорозмірних систем, наноматеріалів і нанотехнологій, роботи з молекулярної і клітинної біології та біотехнологій, комплекс досліджень з вивчення будови і еволюції Всесвіту, наукові роботи спрямовані на розробку пріоритетних напрямів модернізації українського суспільства, стратегії сталого людського розвитку тощо. Ці дослідження закладають засади розвитку багатьох галузей, від промисловості до охорони здоров’я.
       Урочистим моментом заходу стало вручення дипломів лауреатам премій імені видатних учених України.
       Наприкінці засідання віце-президент НАН України академік НАН України А.Г.Наумовець повідомив про проведення VII Всеукраїнського Фестивалю науки та запросив учасників Загальних зборів до активної участі в ньому.

Матеріали надано Прес-службою НАН України.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017