Сьогодні: 27 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Менеджмент трансферу технологій: міжнародний досвід

17 травня 2012

Заступник Голови Державної служби інтелектуальної власності України Володимир Дмитришин узяв участь у презентації проекту "Міжнародна система підвищення кваліфікації наукових працівників у сфері менеджменту трансферу технологій" та програми "Посередництво у трансфері технологій". Захід відбувся у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ "КПІ").

Під час заходу йшлося про те, як вирішувати питання інтелектуальної власності, реєструвати, використовувати та захищати свої права у цій галузі, зробити прибутковими наукові проекти й розробки, просувати нові технології, створювати інноваційний бізнес, знаходити інвесторів та взаємодіяти з ними, ефективно презентувати свої інноваційні ідеї, керувати інноваційними проектами й складати бізнес-плани.

Володимир Дмитришин висловив подяку організаторам заходу та НТУУ "КПІ" і зазначив, що КПІ є лідером серед наукових установ України.

За словами заступника Голови Державної служби інтелектуальної власності України, «зараз настав такий час, коли технічна творчість заради самої творчості неможлива. Кожен автор, кожен винахідник створює певні об’єкти інтелектуальної власності з метою отримання конкретного результату від своєї роботи. На жаль, досить часто виникає проблема того, що винахідник і бізнесмен розмовляють різними мовами. І метою проекту є створення містка, який поєднає бізнесмена з винахідником. Остаточне налагодження такого контакту буде визначним проривом для України».

 У заході також узяли участь ректор НТУУ "КПІ" Михайло Згуровський, професор Інституту інтелектуальної власності Національного університету "Одеська юридична академія" Павло Цибульов, директор Навчального центру Інституту підприємництва Cisco НТУУ "КПІ" Леся Люшенко, заступник виконавчого директора Українського науково-технологічного центру (США) Віктор Корсун, керівник компанії Eastern Bridge Панайотіс Бассилі та інші.

www.kmu.gov.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017