Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У НТУУ «КПІ» українські та японські науковці й громадські діячі обговорять наслідки ядерних катастроф і стратегії їх подолання

04 жовтня 2013

11 жовтня 2013 року у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбудеться Міжнародний семінар «Фукусіма-Чорнобиль: уроки Чорнобиля для Фукусіми».

У семінарі візьмуть участь відомий письменник і публіцист, доктор медичних наук, перший Міністр охорони навколишнього середовища незалежної України, Надзвичайний і Повноважний Посол України, засновник Партії зелених України Юрій Щербак, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Саката Тоічі, міський голова м. Славутич Володимир Удовиченко, голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Володимир Холоша, директор Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренка професор Микола Тронько, голова правління Благодійного фонду «Спасіння дітей України від Чорнобильської катастрофи» Наталія Преображенська, професор Університету Тохоку Дініл Пушпай (м. Сендай, Японська Держава), професор Інституту розвитку, старіння і раку Універистету Тохоку Макабу Фукумото (м. Сендай, Японська Держава), професор медицини Хіроші Окаяма (Японська Держава), науковці й викладачі НТУУ «КПІ» та інші.

Серед доповідей, які виносяться на обговорення учасників, – «Оцінка стану людської безпеки на АЕС Фукусіма» (Дініл Пушпал, Японська Держава), «Сучасна ситуація в містечках навколо атомної електростанції Фукусіма Дайті та дослідження» (Коічі Ояма, Японська Держава), «Технополіс Славутича – ефективний засіб екологічної, економічної та соціальної реабілітації населених пунктів радіоактивного забруднення» (Володимир Удовиченко, Україна), «Ракові захворіння щитовидної залози та ендокринологія» (Микола Тронько, Україна), «Території, забруднені радіонуклідами: ймовірність виникнення вроджених вад розвитку у новонароджених та спонтанні викідні у жінок» (Ольга Тимченко, Україна), «Ризики для окремої людини та для всього населення» (Володимир Тихий, Україна), «Використання геохімічних бар’єрів для забруднення води радіонуклідами» (Борис Корнілович, НТУУ «КПІ», Україна) та інші.

Семінар відбудеться у корпусі №6 НТУУ «КПІ» (проспект Перемоги, 37, будівля Державного політехнічного музею КПІ, в’їзд на територію кампусу – з боку вул. Янгеля). Початок о 10-00. Телефони для довідок: тел. 454-95-56, 454-99-29, моб. 093-77-45-144.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017