Сьогодні: 24 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Презентація німецьких провідних наукових досліджень в галузі геотермії в Україні. Друга наукова лекція Німецької служби академічних обмінів (DAAD) у Києві.

28 березня 2013

     11 квітня 2013 року у Києві у Секційному залі НАН України (вул. Володимирська, 55, 3-й пов.) зустрінуться 70 українських вчених, адміністраторів у галузі науки та молодих вчених й заслухають фахові доповіді на тему геотермії. Головним референтом на цьому заході є проф. д-р Ернст Гюнгес (керівник секції 4.1 Резервуарні технології й Міжнародного центру геотермії при Потсдамському Гельмгольц-центрі Німецького геодослідницького центру).
     Проф. Ернст Гюнгес розповість у своїй доповіді «Геотермальні технології» про майбутнє значення енергії з Землі та актуальний стан досліджень в Німеччині. Другу доповідь виголосить вчений з України. Всі учасники є вченими або менеджерами в галузі науки, які працюють в сфері геотехнологій та технологій довкілля. Наукова лекція пропонує нагоду для знайомства, встановлення та зміцнення міжнародних контактів.
     Метою німецької політики в галузі захисту довкілля є посилене використання альтернативних джерел енергії. Сильно зростаючі ціни на нафту та газ сприяють зростанню інтересу до використання відновлюваних джерел енергії. Посилене виробництво енергетичних рослин призвело до суперечливих дискусій щодо можливості створення конкуренції таким сферам, як захист довкілля та виробництво продуктів харчування. Ці докори не стосуються геотермії, адже вона використовує вже наявну енергію. Федеральний уряд розставив пріоритети та заснував Міжнародний центр геотермії.
     Наукова лекція відбудеться за підтримки Федерального міністерства науки та досліджень (BMBF), організатором є Інформаційний центр DAAD у Києві. Презентація німецьких провідних наукових досліджень повинна викликати інтерес до Німеччини як країни проведення дослідження. Очікується, що присутність високих гостей сприятиме налагодженню тривалих партнерських стосунків й матиме тривалий ефект.
     Детальну інформацію можна знайти на сторінці: http://www.daad.org.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017