Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Міжнародний конкурс Imagine Cup 2013 пройде в Росії

25 червня 2012

Imagine Cup - один з найбільших в світі студентських змагань, яке проводиться Майкрософт за підтримки інших високотехнологічних компаній.

Основний конкурс Imagine Cup - це конкурс програмних проектів, в якому команди студентів і аспірантів придумують, як технології можуть вирішити складні проблеми сучасності, і демонструють прототипи проектів журі в ході декількох етапів відбору. За результатами конкурсу найкраща команда з Росії представляє країну на міжнародному фіналі. Також проводяться міжнародні онлайн-конкурси для адміністраторів, творців ігор і додатків для смартфонів, а також конкурси для студентів нетехнічних спеціальностей.

Вибір Росії як країни проведення фіналу обумовлений не тільки тим, що Санкт-Петербург влітку - це дивно прекрасний і красиве місто, що входить в кілька найкращих міст Європи. Це також і підтвердження високого рівня студентських інновацій в Росії. Не дарма в Санкт-Петербурзі діють 2 центри інновацій Майкрософт, 7 IT-академій, проводиться багато молодіжних технологічних заходів.

"Microsoft вважає своїм стратегічним завданням підтримувати студентські інновації, а Imagine Cup - ідеальна можливість для їх реалізації та придбання необхідних навичок для подальшої роботи, - сказав під час минулого заходу Микола Прянішніков, президент Microsoft в Росії. У 2013 році партнерами Microsoft з проведення міжнародного фіналу конкурсу Imagine Cup 2013 в Росії стануть Агентство Стратегічних Ініціатив та Фонд «Сколково», і ми сподіваємося, що це приверне ще більшу кількість активних студентських команд до участі в змаганнях ".

За словами Прянишникова, фінал в Росії - це чудова новина для всіх російських студентів, оскільки завжди самим значимим призом для переможців була поїздка на міжнародний фінал, адже тиждень, проведений в суспільстві найталановитіших і активних студентів з усього світу, може назавжди змінити ставлення до життя і стати найяскравішою подією за багато років. "Тепер, коли це унікальний захід пройде у нас в країні, доторкнутися до нього і стати учасником подій буде набагато простіше. Тому в цьому році у російських студентів з'являється ще більше причин брати участь в змаганнях і боротися за призові місця (а також брати участь в програмі студентів -партнерів) ", - уклав глава Microsoft в Росії.


 http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017