Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Міжнародний екологічний форум "Довкілля для України"

19 березня 2012

      З 24 по 26 квітня 2012 року буде проведений Міжнародний екологічний форум "Довкілля для України", який проходитиме в місті Києві у Міжнародному виставковому центрі (Броварський проспект,15). Питання, що будуть обговорюватися на форумі, належать до пріорітетних напрямів інноваційної діяльності в Україні. Зокрема, впроваждення енергоефективних, ресурсозберігаючих технологій, освоєння альтернативних джерел енергії,застосування технологій більш чистого виробництва та охорони навколишнього середовища.

     Організаторами Форуму є Міністерство екології  та природних ресурсів України, Всеукраїнська екологічна ліга, Український центр міжнародних виставок, конференцій та форумів (генеральний розпорядник). 

       Метою Форуму є інтеграція стратегії "зеленої"  економіки в суспільно-політичне, економічне та соціальне життя України задля забезпечення збалансованого (сталого) розвитку держави, співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій,науки та бізнесу при вирішенню екологічних проблем,впровадження "чистих", ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх галузях економіки, екологічно збалансованої системи природокористування і збереження екосистем, гарантування екологічної безпеки, захисту здоровья та життя населення, а також міжнародного співробітництва і розроблення рекомендацій щодо комплексного розв'язання екологічних проблем.

      Однією з важливих складових Форуму є V Міжнародна виставка "Довкілля 2012", основними розділами якої планується: екологічна політика та менеджмент; екологічні технології та моніторинг; управління відходами, їх утилізація та переробка; охорона атмосферного повітря; альтернативна енергетика та біопаливо; органічне землеробство та лісокористування; водні ресурси; здоров'я,рекреація, туризм; екологічна освіта та наука; ядерна та радіаційна безпека; військова екологія. 

      Докладнішу інформацію про заходи Форуму розміщено на сайтах Міністерства екології та природних ресурсів України (www.menr.gov.ua) та Всеукраїнської екологічної ліги (www.ecoleague.net).

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017