Сьогодні: 20 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Кубок Техновацій

03 червня 2012

«Кубок Техновацій» - це міжнародний конкурс студентських інноваційних технологічних проектів, в якому беруть участь студенти, аспіранти і недавні випускники вузів Росії і найближчого зарубіжжя. Щорічно він збирає кращі проекти зі всієї Росії і найближчого зарубіжжя і надаємо їм комплексну допомогу, пропонуючи безліч можливостей для розвитку. Конкурс організовується Московським физико-технічним інститутом з 2007 року і в 2012 році пройде у восьмий раз.

Завдання «Кубка Техновацій» - знайти в студентському середовищі кращі інноваційні проекти і допомогти їм перетворитися з наукової розробки в успішний технологічний бізнес. Для участі в конкурсі не потрібно мати бізнес-план - це дозволяє виявити себе широкого діапазону науково-технічних проектів. Детальніше про умови участі ви можете прочитати тут.

За кілька років роботи конкурс зібрав навколо себе унікальне спільнота людей з науки і бізнесу, реально що сприяють розвитку інновацій. У різні роки «Кубок Техновацій» підтримували: Роснано, РВК, ВТБ Капітал, Microsoft, NetCracker, ABBYY, Autodesk, Яндекс, NT-MDT, Микробор-Нанотех, трійка-діалог, NVision Group, а також фонди «Синергія Інновації», «FPI» і «Лідер-Інновації».

Структура і терміни конкурсу в 2012 році
Прийом заявок (1 травня - 19 вересня)
У цей період проекти можуть подавати заявки на конкурс, заповнюючи анкету на нашому сайті конкурсу. З усіх питань, пов'язаних з участю можна звертатися до менеджера конкурсу по роботі з проектами Анастасії Обуховой (obukhova@technocup.ru) .


Експертиза проектів (20 вересня - 10 жовтня)
Експертиза проектів здійснюється в Москві за допомогою мережі незалежних експертів конкурсу. В результаті їх роботи визначаються учасники конкурсу, які направляються на регіональні відбіркові етапи конкурсу.
Регіональні відбіркові етапи (10 жовтня - 5 листопада)
У регіонах Росії будуть організовані очні відбіркові етапи, на яких учасники, відібрані в результаті експертизи, презентуватимуть свої інноваційні проекти.


Освітня програма і фінал (5 листопада - 20 листопада)
Кращі проекти, відібрані завдяки регіональних етапів, будуть запрошені до Москви для участі в інтенсивної освітньої програми, у рамках якої відбудуться тренінги від провідних експертів щодо створення інноваційного бізнесу, а також інвестиційні сесії. Заключним заходом стане фінал конкурсу, в якому візьме участь кілька сотень співробітників великих компаній, інвестиційних фондів і організацій, які допомагають технологічного бізнесу.


Беручи участь у конкурсі, команда інноваційного проекту отримує доступ до безлічі можливостей, які можуть реально допомогти в розвитку проекту:
- Освітня програма
Проекти, що пройшли відбір на регіональних етапах конкурсу, зможуть взяти участь в унікальній освітній програмі по темі інноваційного підприємництва, яку на базі МФТІ. Протягом тижня кращі російські експерти будуть навчати лідерам проектів безлічі тим, пов'язаних з комерціалізацією наукоємних технологій. Також у програму включено безкоштовне проживання та харчування учасників в Москві. В рамках цього тижневого курсу його учасники зможуть значно покращити бізнес-складову свого проекту, представити його бізнес-анголам, і венчурним інвесторам, отримати зворотній зв'язок від експертів, знайти ментора в команду і т.д.

У цьому році освітня програма складається з двох частин:
=Відкрита освітня програма
Призначена для студентів та аспірантів кращих технічних і економічних вузів Москви, які цікавляться комерціалізацією науки, трансфером технологій і предметними областями, де зараз найбільш активно створюються технологічні компанії. Ця програма проходить протягом навчального року і складається з незалежних один від одного лекцій відомих вчених і підприємців у сфері високих технологій
=Закрита освітня програма
Проводиться тільки для учасників конкурсу, відібраних на регіональному етапі, і складається з інтенсивної тижневої серії тренінгів від кращих експертів у сфері технологічного підприємництва, яка відбудеться на початку листопада в Москві. Вона спрямована на розвиток проектів, які візьмуть участь у фіналі конкурсу і охоплює теми маркетингу інновацій, пошуку підходящої бізнес-моделі для технологічного бізнесу, презентації перед інвесторів, захисту інтелектуальної власності та багато іншого.

- Знайомство і потенційними інвесторами та партнерами
Під час проходження освітньої програми лідери проектів зможуть зустрітися і презентувати свій проект російським венчурними інвесторами, а для спілкування із зарубіжними інвесторами і бізнес-ангелами будуть організовані спеціальні skype-зустрічі. Крім того, за індивідуальним бажанням учасників конкурсу оргкомітет запросить на фінал «Кубка Техновацій» необхідних галузевих експертів, топ-менеджерів технологічних компаній і т.д.

- Пошук ментора в команду інноваційного проекту
Ментор - це висококваліфікований спеціаліст або успішний бізнесмен у певній галузі ринку, який готовий увійти в команду за дуже малу частку в проекті і ділитися своїм досвідом і зв'язками заради його розвитку. Залучення таких людей в проект, мабуть, це один з найкращих способів уникнути купи помилок і підвищити шанси на успіх. Тому в рамках освітньої програми ми допомагаємо проектів з пошуком менторів, використовуючи наші зв'язки.

- Грошовий приз для кращого проекту
Кілька сотень тисяч рублів, які традиційно отримує переможець нашого конкурсу, звичайно, не є багатомільйонними інвестиціями, які необхідні більшості технологічних проектів. Тим не менш, вони можуть значно допомогти проекту на початковому етапі.

- Піар фіналістів в інвестиційному співтоваристві
Всі проекти, які беруть участь у фіналі Кубка Техновацій», вкрай цікавлять представників ЗМІ, бізнес-ангелів, а також співробітників венчурних фондів і великих технологічних компаній. Завдяки сильному висвітлення учасників конкурсу підвищується ймовірність залучення потрібного інвестора, а також доступу до необхідних для розвитку ресурсів.


Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету.

Прийом заявок закінчиться 20 вересня 2012 року.

Детальна інформація на сайті Конкурсу

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017