Сьогодні: 26 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Гранти для участі в дослідницькому проекті ATLAS (PhD програма університету Осло)

24 квітня 2015

   Університет Осло повідомляє про прийом заявок від молодих фахівців-фізиків для участі в дослідницьких проектах програми ATLAS.
   ATLAS - один з найбільших у світі експериментальних комплексів для проведення експериментів у галузі фізики високих енергій. Він призначена для дослідження зіткнень протонів з енергією 14 ТеВ на Великому адронному колайдері ЦЕРН (Женева). Установка розміщена на глибині 100м під землею і призначена для вирішення актуальних завдань пошуку і дослідження бозона Хіггса, суперсиметрії, вищих розмірностей, перевірки Стандартної моделі і ефектів поза Стандартної моделі.    Наукова група університету Осло, включена в програму ATLAS, бере участь в розподілених обчисленнях, модернізації установки ATLAS для проведення нових серій експериментів, аналізі даних, одержуваних у результаті експериментів. Дослідницька програма виконується у співпраці з університетом Бергена.
    Успішний кандидат, як очікується, зробить свій внесок у дослідження в області суперсиметрії, зокрема, в аналіз даних, що дозволяють судити про частки темної матерії у Всесвіті. Для досліджень у цій області в університеті утворена нова наукова група, до складу якої буде включено стипендіат.
    Для участі у конкурсному відборі запрошуються фахівці, які мають ступінь магістра в галузі фізики, з серйозною фундаментальною підготовкою в області наукового програмування, досвідом аналізу даних. Досвід роботи в серйозній дослідницькій групі є перевагою кандидата.
     За підсумками участі в програмі стипендіат отримує можливість захисту дисертації з отриманням ступеня доктора філософії. Стипендіат буде проходити навчання за програмою PhD на факультеті математики та природничих наук університету Осло.
     Заявки на участь у програмі приймаються до 1 травня 2015 року.
     Повна інформація опублікована на сайті http://uio.easycruit.com/vacancy/1358421/64282?iso=no

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017