Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Відбувся науковий семінар на тему:«Від нейрону до свідомості»

14 лютого 2015, 12:30

   13 лютого 2015 року Державний фонд фундаментальних досліджень провів черговий науковий семінар на тему:«Від нейрону до свідомості», доповідач – академік НАН України Кришталь Олег Олександрович (Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця).

   Анонс семінару привернув увагу більш ніж 170 бажаючих, що зареєструвалися для участі у семінарі.

   На лекційній презентації йшла мова про сучасні дослідження мозку – органа, чия функція нині настільки ж очевидна, як і невизначена. При розкритті природи цієї «диявольської кухні», автор використав порівняння свідомості із дзеркалом, розкрив будову та механізми дії клітини мозку.

   Під час семінару доповідач запропонував замислитися над основними питаннями:

  • Чи кожен з нас свідомий?
  • Що таке свідомість?
  • Що відомо сучасній науці про свідомість?
  • Як формується наш мозок?

   У семінарі взяли участь: заступник міністра освіти і науки України М.В. Стріха, представники структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України, студенти, аспіранти та викладачі 15 вищих навчальних закладів, 14 наукових установ, медичних закладів та недержавних організацій.

   Після семінару учасникам було запропоновано придбати одну з книжок О.О. Кришталя – роман «Гомункулус». Всі зібрані кошти автор передасть на допомогу бійцям АТО.

Фотогалерея http://www.dffd.gov.ua/index.php?option=com_k2&view=item&:13-liutoho-2015-roku-vidbuvsia-naukovyi-seminar-na-temu-vid-neironu-do-svidomosti&Item

 

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017