Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Українсько-російське науково-технічне співробітництво

07 грудня 2011, 08:44

2 грудня  в Москві відбулося Восьме  засідання Підкомісії з питань  науково-технічного співробітництва  Українсько-Російської міждержавної  комісії під головуванням Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимира Семиноженка і заступника Міністра освіти і науки Російської Федерації Сергія Іванця.

Сторони обговорили підсумки виконання рішень, визначених на Сьомому засіданні Підкомісії. Згідно цим рішенням, був сформований перелік із 14 проектів для реалізації у 2012-2013 роках в рамках спільної Програми розвитку співробітництва в галузі нанотехнологій, який сторони затвердили на Восьмому засіданні. Крім того, сторони зазначили, що ними ведуться консультації з приводу Програми українсько-російської віртуальної лабораторії для досліджень в галузі нанотехнологій.

Сторони ухвалили перелік спільних науково-технічних  та інноваційних проектів, але передбачили  можливості його подальшого доповнення. Також були обговорені перспективи  створення спільних малих інноваційних підприємств та виробництв.

Представники  України і Росії домовилися розробити  Програму співробітництва в галузі ядерної медицини, реалізація якої дозволить створити ефективну і  доступну матеріально-діагностичну лікувальну базу в цій області.

Наступне  засідання Підкомісії відбудеться  у Києві у 2012 році.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017