Сьогодні: 18 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Учасники зміни «Інновації та технічна творчість» на Селігері залучили 222 млн рублів інвестицій

09 липня 2012, 18:11

Підсумкові показники: для перспективних інвестицій були відібрані проекти до 180 млн рублів «Зовнішекономбанк Інновації», венчурні фонди «Атом-партнерс» і «Мінерва» відібрали проекти для інвестицій на суму 20 млн рублів, «РНД-кепітал» вибрав проекти з можливими інвестиціями 10 млн рублів, група інвесторів від РЕУ ім. Плеханова продовжить експертизу проектів для інвестицій у розмірі 12 млн рублів, говориться в офіційному повідомленні Росмолодежі.

Мікроінвестіціі від венчурного фонду Synergy Space сумарно в розмірі 900 000 рублів отримають три стартапа: Антон Тюков «Інтелектуальне управління ресурсопотреблением», Віра Мінкіна «Інтерактивний щоденник молодої мами», Павло Подкоритов «Платформа для випуску мобільної версії журналу».

3 гранту по 100 000 рублів на розвиток свого проекту отримали: Марія Романенко «Ресурсоекономні технології одержання модифікованої деревини з листяних порід», Уляна Косулина «Навчально-виробничий центр по проектуванню і виготовленню деталей ортопедичного взуття із застосуванням комп'ютерних технологій», Ксенія Саввіна «Індивідуальне тестування онкологічної настороженості ».

3 автора інноваційних проектів зміни «Інновації та технічна творчість» відправляться на стажування в R & D центрі LG в Сеул: Дар'я Кошкіна «Портативний джерело енергії на основі батареї повітряно-водневих паливних елементів», Олександр Бервено «Вуглецеві нано сорбенти», Тетяна Конюхова «Розробка технологій мила на основі лікувальної грязі ».

3 менеджера інноваційних проектів отримали можливість пройти стажування в інвестиційних підрозділах Зовнішекономбанк тривалістю 1 місяць.

На форумі було підписано дві знакові угоди:

«Зворикінскій проект» і рії ММВБ-РТС підписали угоду про співпрацю. Дана угода буде сприяти виходу компаній інноваційного сектора Зворикінского проекту на Ринок Інновацій та Інвестицій ММВБ-РТС (рії) і рії-борд (IPOboard.ru). Це дозволить найбільш перспективним компаніям малої та середньої капіталізації Зворикінского проекту підвищити доступність капіталу і сформувати широку інвесторську базу.

Друга угода «Зворикінскім проектом» було підписано з Seed Forum - однієї з найбільш професійних глобальних організацій, яка з великим успіхом проводить зустрічі інвесторів для стартапів в більш ніж 30 країнах світу. Seed Forum візьме участь в просуванні проектів конкурсу Зворикінской премії.


Щодня на презентаційних сесіях 50 кращих проектів брали участь в битві стартапів. 10 з них вибирали на суд професійних інвесторів з рекомендацією до інвестицій. Більше 20 реальних інвесторів і 50 компетентних експертів відібрали проекти на інвестиційних сесіях. У числі запрошених експертів виступили: Олександр Галицький, керуючий партнер компанії Almaz Capital Partners і венчурний інвестор; Костянтин Фокін, президент Національної асоціації бізнес-ангелів (Наба); Дмитро Агарунов, російський підприємець, засновник і керівник медіакомпанії Gameland; Гліб Давидюк, керуючий партнер інвестиційного фонду iTech Capital; Кріс Стівен, ідеолог проекту VigodaVip, підприємець, дослідник, бізнес-тренер, Марія Шевцова, партнер Digital Media Partners, інвестор та інші.

За підсумками презентаційної та інвестиційної сесій, а також масштабної бізнес-симуляції, в якій взяли участь 1500 тисячі інноваторів, 3 учасників відібрали для проходження програми бізнес-акселерірованія SMARTiQ в Кремнієвій долині, Сан-Хосе Каліфорнія. Кращими стали: Ігор Проталінскій, що розробив проект «MobileBot», Сергій Гузану - «Хмарні технології SAAS», Павло Єгоров - «Технологія виробництва кремнію« сонячного »якості.

В рамках форуму Комітет з інновацій та венчурному фінансуванню Московської асоціації підприємців провів експертизу проектів на конкурс СКІП - старт.

35 проектів, 4 дня і 5 критеріїв: технічна реалізація проекту, комерціалізація ідеї, команда, віра в проект, презентація. Експерти та бізнес-тренери КІВФ МАП провели семінари та майстер-класи для більш ніж 800 учасників форуму «Селігер-2012». 100 команд інноваційних проектів отримали кваліфіковані індивідуальні консультації. 400 учасників - групові консультації від експертів делегації КІВФ МАП. П'ять кращих проектів отримали смартфони MEIZU від спонсорів призу. У їх числі: Кошкіна Дарина - проект «Створення перспективних джерел енергії на водневих паливних елементах», Пантюхін Артем - проект «Мобільний бетоно - розчинозмішувальний комплекс для малоповерхового будівництва», Морозов Ігор - проект «Ендодонтичний Фантоні для виконання лікувальних маніпуляцій», Тюков Антон - проект «Інтелектуальна система ресурсозбереження» та Борисов Олександр - проект «Сервіс спільних поїздок в дорозі». Решта автори нагороджені рюкзаками і футболками. Статус резидентів бізнес-інкубатора Школи управління «Сколково» отримають ще 5 проектів після проходження другого етапу відбору в Москві.

Спільно з МІСіС на майданчику Комітету була проведена бізнес-симуляція «Управління інноваційними підприємствами», в якій взяли участь більше 50 чоловік. Вони відчули себе в ролі інноваційної компанії, яка повинна зміцнити колишні позиції шляхом модернізації технологій або в ролі компанії, яка повинна захопити владу за допомогою своєї унікальної стратегії і завоювати лідируючі позиції на ринку.

«Селігер - унікальний майданчик по упаковці та просування проектів студентів та молодих вчених в Росії. Комітет з інновацій та венчурному фінансуванню Московської асоціацією підприємців вперше став партнером форуму «Селігер», і не пожалів », - сказав Дмитро Горбунов, голова Комітету з інновацій та венчурному фінансуванню Московської асоціацією підприємців.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017