Сьогодні: 20 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Учасники форуму в Самарі обговорять проекти інноваційних кластерів

05 липня 2012, 10:16

П'ятий форум "Самарська ініціатива: кластерна політика - основа інноваційного розвитку національної економіки" в 2011 році зібрав близько 800 делегатів. Протягом двох днів учасники форуму обговорювали перспективи розвитку регіонів, нову модель економічного зростання РФ. Фахівці представили зарубіжний і вітчизняний досвід диверсифікації економіки моногалузевих територій.

"Цього року центральною темою форуму стануть результати конкурсного відбору пілотних інноваційних територіальних кластерів федерального рівня та умови їх реалізації. За підсумками конкурсу, проведеного Мінекономрозвитку РФ, заявка Самарської області на формування аерокосмічного кластера отримала шосте місце в рейтингу і увійшла в число переможців. Це дасть регіону можливість з 2013 року отримати на розвиток кластера кошти федерального бюджету ", - сказав співрозмовник агентства.

У рамках форуму буде організований консультаційний майданчик Мінекономрозвитку Росії для пілотних регіонів - переможців федерального відбору інноваційних територіальних кластерів. Програма форуму, розрахована на два дні, включає 19 заходів різного формату і тематичної спрямованості.

Серед заходів форуму заплановано також проведення "Днів" Сколково "в Самарській області" на майданчиках Самари і Тольятті. Фахівці Фонду "Сколково" проведуть майстер-клас "Ефективні інновації. Як потрапити в" Сколково "?"


http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017