Сьогодні: 25 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У Особливу економічну зону "Санкт-Петербург" вкладуть 1,2 млрд рублів

20 липня 2012, 11:34

Як повідомили в прес-службі філії ОЕЗ, ТОВ "Інноваційний центр Буревісник" має намір побудувати на ділянці "Новоорловська" площею 2,31 га в ОЕЗ "Санкт-Петербург" науково-виробничий комплекс по розробці і випуску обладнання для збагачення алмазовмісних руд та сировини, аналітичних приладів і систем. Загальний обсяг інвестицій оцінюється в 1 182 млн. рублів.
У прес-службі ОЕЗ "Санкт-Петербург" також відзначили, що в 2012-2015 роках компанія-інвестор буде вести проектно-вишукувальні та будівельно-монтажні роботи. Введення науково-виробничого комплексу в експлуатацію заплановане на 2016 рік.
Також на Експертна рада ОЕЗ був представлений проект на отримання статусу резидента ОЕЗ "Санкт-Петербург" від ТОВ НВП "НОВТЕХ-СПб" з обсягом інвестицій близько 320 млн. рублів на розробку і серійне виробництво енергоефективних, інтелектуальних електроприводів та інноваційного обладнання для електротехнологій на базі індукційного нагріву. Але бізнес-план компанії був відправлений на доопрацювання та узгодження з Наглядовою радою в Санкт-Петербурзі.
У керівництві філії відзначили, що сьогодні у резидентів є всі можливості виходити на майданчики і займатися активною реалізацією проектів. "Інфраструктура південній майданчика" Нойдорф "повністю підготовлена. В" Новоорловська "йде будівництво інженерних мереж та центру трансферу технологій з бізнес-інкубатором. До середини наступного року роботи будуть завершені", - запевнив керівник ОЕЗ "Санкт-Петербург" Олег Мельников.

Нагадаємо, що ВАТ "Особливі економічні зони" - керуюча компанія, у віданні якої перебувають діючі та новостворювані особливі економічні зони Росії. З 16 ОЕЗ знаходяться в управлінні ВАТ "ОЕЗ" 3 спеціалізуються на розвитку промислового виробництва, 4 на технологічних інноваціях, 7 на розвитку туристсько-рекреаційного бізнесу, 2 на розвитку портово-логістичних і транспортних вузлів. На території "Санкт-Петербург" сьогодні зареєстровано 34 компаній-резидентів. 7 з 34 резидентів вже ведуть техніко-впроваджувальної діяльності. Решта резиденти знаходяться на різних стадіях підготовки проектно-кошторисної документації та будівельних робіт.
Нагадаємо також, що науково-виробниче підприємство "Буревісник" існує з 1959 року і з 2005 року входить до групи компаній "АЛРОСА". Підприємство виробляє рентгенівські прилади та обладнання різного призначення, прилади для медицини та екології.


Подробиці: http://www.regnum.ru/news/economy/1553244.html # ixzz219QhuvDg

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017