Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У Москві завершився II всеросійський молодіжний діловий форум

07 липня 2012, 10:40

У Москві 5 липня в Центрі Digital October пройшов Другий всеросійський діловий форум «Молодь та інноваційна економіка завтрашнього дня», який став фінальною крапкою Національного конкурсу інноваційних проектів в 2012 р. Форум пройшов у форматі відкритого публічного обговорення стану інноваційного середовища та інфраструктури в сучасній Росії, а також ролі молодих інноваторів і підприємців у модернізації та переході до «економіки знань». У роботі Форуму взяли участь понад 450 осіб. Виступи спікерів викликали жваві дискусії в залі. Учасники засідання ставили багато цікавих питань.

З вітальним словом виступив Дмитро Зеленін (Асоціація Менеджерів), який подякував усім учасникам, експертам та партнерам Національного конкурсу інноваційних проектів, і зазначив, що і підвищений інтерес до Форуму є показником позитивних зрушень в нашому суспільстві, і інтернет-підприємець Олена ПОПОВА. У своїй промові депутат Держдуми Ілля ПОНОМАРЬОВ зазначив, що «головна характеристика інноваційного середовища - це не інститути, як це прийнято вважати. Найголовніше - це люди і канали їхнього спілкування між собою ». Євген КУЗНЄЦОВ (РВК) підкреслив, що «сьогодні в Росії значно зросла кількість людей, які навчилися грати за правилами сучасної інноваційної економіки». Станіслав НАУМОВ (Фонд «Сколково») розповів про діяльність Фонду. Анна Чапман (Venture News) підняла проблему складності отримання фінансування на реалізацію нових проектів у державних інститутів розвитку. А Дмитро КНЯЗЄВ (Департаменту науки, промислової політики і підприємництва Москви) розповів про програми Уряду Москви, спрямованих на поліпшення інноваційного середовища в місті. Катерина ШАПОЧКА (PwC), підняла тему про створення "розумних міст» та «розумних спільнот». Рената Ахунова (Global Innovation Access) в прямому ефірі із Силіконової долини розповіла про різницю в підходах і про відмінність інноваційного клімату в Росії і США.

В рамках Форуму також відбулися засідання тематичних секцій та підписання угоди про співпрацю між Асоціацією Менеджерів і Технополісом «Хімград» (Республіка Татарстан). Форум завершився урочистою церемонією вручення премії кращим молодим інноваторам Росії.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017