Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У Харкові створили IТ-кластер

03 квітня 2015, 10:18

   IT-кластер презентовано за круглим столом в Харкові за участю фахівців у сфері нових інтелектуальних технологій та керівників IТ-компаній.

   Сам факт прокоментував журналістам засновник IT-кластеру, директор Telesens Едуард Рубін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

   "Головні напрямки роботи IТ-кластера - співпраця зі школами та вузами, популяризація роботи програмістів, створення центрів підвищення кваліфікації персоналу компаній, просування Харкова як безпечної локації для ведення IТ-бізнесу. Ми повинні показати, що IT в Харкові - це безпечно", - зазначив Рубін.

   За його словами, при створенні IT-кластеру використано досвід Києва та Львова.

   На сьогодні, прозвучало на презентації, в Україні налічується понад 100 тис. фахівців у сфері IT-технологій, у тому числі, 20 тис. - у Харкові.

   Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2011 року на проведеному в Харкові ХI міжнародному форумі "Економічна інтеграція - національні пріоритети" була відзначена активність у створенні в регіоні мережі технопарків та кластерів. Так, створений кластер "Український світ", де налагоджено виробництво енергозберігаючих світлодіодних світильників, науковий парк "ФЕД", де розроблена технологія нанесення зносостійких нанопокриттів в авіаційному та енергетичному машинобудуванні, технопарк "Слобожанщина" - для розробки та реалізації інноваційних проектів.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017