Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

SunSocket Solar Generator – портативне джерело енергії на всі випадки життя

07 жовтня 2014, 11:04

Сучасне життя уже майже неможливо уявити без смартонів, планшетів, ноутбуків та інших мобільних пристроїв. Але у них є одне слабке місце – акумуляторна батарея, заряду якої вистачає зовсім ненадовго. Звісно, якщо ви знаходитесь вдома і поблизу є електрична розетка, то це не є вже й такою проблемою. Але якщо ви плануєте йти у похід або ж просто на вихідні поїхати кудись на природу? Саме для таких випадків американська компанія Aspect Solar розробила спеціальний кейс SunSocket Solar Generator.

Портативне джерело енергії SunSocket Solar Generator

SunSocket Solar Generator являє собою джерело живлення з вбудованим акумулятором і сонячними батареями. Останні мають розсувну конструкцію: відкривши кришку кейса, панелі можна висунути вліво і вправо на загальну довжину в 113,7 сантиметра. Сонячні батареї встановлені на моторизований майданчик, який дозволяє пристрою автоматично відстежувати положення Сонця та коригувати положення панелей, завдяки чому ефективність генерації енергії завжди буде максимальною.

У SunSocket Solar Generator застосований літій-залізо-фосфатний акумулятор (LiFePO4) ємністю 20 А•год. Виробник стверджує, що батарея цього типу здатна зберігати заряд протягом дуже тривалого часу: без використання втрачається не більше 2% на місяць. Зарядити акумулятор можна від мережі змінного струму або сонячних панелей; в обох випадках процес займає близько п’яти годин. У похмуру погоду, зрозуміло, сонячним батареям буде потрібно більше часу для заповнення запасу енергії акумулятора – до 9-10 годин.

Портативне джерело енергії - кейс SunSocket Solar Generator

Для можливості зарядки різних пристроїв кейс SunSocket Solar Generator оснащений чотирма портами USB, гніздом постійного струму на 12 вольт, а також універсальною розеткою. Пристрій важить 11,3 кілограма, габарити в закритому вигляді – 505×413×105 міліметрів. У сонячну погоду генератор може живити підключені мобільні пристрої необмежено довго. Заряду акумулятора без використання сонячних батарей вистачить на 20-25 годин роботи приєднаного гаджета.

Та не зважаючи на всі переваги такого портативного джерела енергії, у кейса SunSocket Solar Generator є недолік: використовувати його можна виключно в сухих умовах, оскільки потрапляння вологи призведе до виходу електроніки з ладу. Тому, розгортаючи батареї на відкритому повітрі, завжди звіряйтеся з метеопрогнозом. Щодо вартості такого кейсу, – орієнтована ціна на SunSocket Solar Generator становить 1 500 доларів.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017