Сьогодні: 20 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

"Сколково" запросило до себе інноваційні проекти з Киргизії

25 липня 2012, 12:44

Фонд "Сколково" і державна служба інтелектуальної власності та інновацій при уряді Киргизії (Киргизпатент) підписали угоду про співробітництво з реалізації проектів, які виконуються в рамках міждержавної програми інноваційного співробітництва країн-учасниць СНД на період до 2020 року, повідомляють РИА Новости.

Підписання відбулося у вівторок в рамках візиту прем'єр-міністра Киргизії Омурбека Бабанова в Росію. Підписи під документом поставили глава Киргизпатента Марат Назарбеков і віце-президент фонду "Сколково" Станіслав Наумов.

"Я б хотів, щоб у нас вийшло дуже тісна співпраця", - сказав Бабанов в ході церемонії підписання. Прем'єр-міністр зазначив, що в Киргизії є багато інноваційних проектів, і ряд компаній, можливо, буде готувати заявки на участь в "Сколково".

У свою чергу, президент фонду "Сколково" Віктор Вексельберг висловив сподівання, що талановиті киргизькі фахівці будуть працювати в рамках російського інноваційного центру.

"Нам би дуже хотілося, щоб ... молоді люди з Киргизії, вибираючи, чи їхати їм у Силіконову долину в Америку, поїхали б трохи ближче - до нас, в Сколково", - сказав Вексельберг.

Економічна рада СНД у грудні минулого року поклав на фонд функції оператора міждержавної програми інноваційного співробітництва держав-учасників СНД на період до 2020 року.

Інноваційний центр "Сколково" повинен стати найбільшим в Росії випробувальним полігоном нової економічної політики. На спеціально відведеній території в ближньому Підмосков'ї будуть створені особливі умови для досліджень і розробок, в тому числі для створення енергетичних та енергоефективних технологій, ядерних, космічних, біомедичних і комп'ютерних технологій.
http://www.venture-news.ru

 

 

 

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017