Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Сколково і ДФУ обговорять створення радіологічного кластера в Приморському краї

05 липня 2012, 10:09

9 липня в 16:30 Фонд «Сколково» і Далекосхідний федеральний університет (ДФУ) за участю Адміністрації приморського краю проведуть круглий стіл на тему: «Перспективи формування радіологічного кластера в Приморському краї», в рамках якого буде представлена концепція створення Далекосхідного сучасного радіологічного комплексу, включає центр протонно-променевої терапії.

Крім цього на засіданні обговорять створення проектного офісу Сколково в Приморському краї, можливість участі Кластера біомедичних технологій у формуванні Радіологічного кластера, перспективи розвитку освітніх та дослідницьких програм ІТЕФ (Ніцке) - ДФГУ - СколТех, розкажуть про технологічній платформі «Радіаційні технології» та багато іншого.

У заході візьмуть участь:

- Представник адміністрації Приморського краю
- Ковалевич Денис, виконавчий директор Кластера ядерних технологій Фонду «Сколково»
- Комолов Андрій, директор з інвестицій Кластера біологічних і медичних технологій Фонду «Сколково»
- Пономарьов Володимир, заступник директора зі стратегічного розвитку та інновацій, професор, д.ф. - М.н. ІБРАЕ РАН
- Молочков Олександр, заст. Директора Школи біомедицини ДВФУ з науки та інновацій, керівник базового проекту «Ядерна медицина» Владивосток
- Косолапов Андрій, заступник проректора з науки та інновацій ДВФУ Владивосток
- Шевченко Володимир, Заступник директора НДЦ «Курчатовський інститут»
- Полікарпов Михайло, Начальник лабораторії Керівник спільного Науково-освітнього центру ДВФУ і ІТЕФ

Одним з пріоритетних напрямків діяльності Фонду «Сколково» в особі Кластера ядерних технологій є просування російських розробок в області радіаційних технологій (ядерна медицина, доглядові системи, очищення стічних вод, стерилізація та дезінсекції продуктів харчування та інші застосування) на ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону ( АТР).

На сьогоднішній день досягнуто домовленості про проведення спільних заходів з профільними відомствами та бізнес-партнерами країн АТР, такими як Сінгапур, Республіка Корея, Індонезія та іншими. Одним з ключових питань просування радіаційних технологій в країни АТР є наявність «точки зборки» - експортно-орієнтованого промислового кластера, що забезпечує проектування, поставку та обслуговування систем з урахуванням потреб зарубіжних ринків.

Можливість створити таку «точку зборки» в Приморському краї обговорюють Фонд «Сколково» спільно з Далекосхідним Федеральним Університетом в рамках угоди про співпрацю, підписаного у вересні 2011 року.

Даний проект дозволить забезпечити внутрішній попит на продукцію і концентрацію в регіоні науково-дослідних кадрів, а також створити нові робочі місця і розвинути суміжні сектора економіки (інжиніринг, машинобудування, мікроелектроніка).

За результатами круглого столу відбудеться прес-конференція.

Круглий стіл відбудеться 9 липня 2012 в 16:30 за адресою: м.Владивосток, вул. Алеутська, 65-б, ДФУ, 4 поверх, конференц-зал.

Акредитація закінчується 06 липня в 18:00

http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017