Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Обсяг венчурного фонду, створюваного Ростехнологиями, складе 4 млрд рублів

02 липня 2012, 11:24

У першу чергу фонд буде працювати з тими компаніями і підприємствами, діяльність яких пов'язана із створенням цивільних інноваційних продуктів у таких сферах, як інформаційні технології, альтернативні джерела енергії, медицина.

В рамках створення фонду передбачено угоду про співпрацю по створенню та розвитку інноваційної інфраструктури. За умовами угоди, співробітники «Ростехнологій» зможуть проходити навчання в області відбору та реалізації інноваційних проектів, управління посівними та венчурними фондами на базі РВК. Крім іншого не виключається можливість залучення фінансування для інноваційних проектів, розроблених підрозділами корпорації.

За словами дірктора з інвестицій РВК Яна Рязанцева, угода з «Ростехнологиями» має на меті пошук цікавих інвестиційних можливостей та проектів. Воно створює умови для взаємодії з багатьох напрямків, від інфраструктурних до освітніх, і зокрема допускає можливість створення венчурних та посівних фондів. «Ми будемо раді бачити великі компанії і промислові холдинги в якості інвесторів до цих фондів. У тому числі, звичайно, і «Ростехнології», - говорить Рязанцев.

Частка РВК у фонді «Нові технології» становить приблизно 30% - тобто близько 1,2 млрд рублів від обсягу нового фонду буде надано від РВК.

http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017