Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Німеччина побила рекорд з вироблення сонячної енергії

29 липня 2014, 16:19

Багато європейських країн зараз прагнуть використовувати альтернативні джерела енергії, у тому числі сонячну, для вироблення електричної енергії для побутових потреб. Так багато будинків і готелів в Греції, Іспанії, Італії, Франції та Німеччини оснащені сонячними панелями. Ці панелі розміщуються на дахах будівель і генерують немало екологічно чистої електроенергії, особливо у сонячні дні.

Будинки оснащені сонячними панелями є максимально автономними і не потребують будь-якої додаткової електроенергії, за яку потрібно платити (як правило, в день надлишок вироблюваної енергія запасається у акумуляторах, а в ночі коли сонячні панелі практично не генерують енергії, використовується енергія запасена в акумуляторах за день). Мешканцям таких будинків повністю вистачає енергії Сонця для забезпечення функціонування всіх побутових приладів в приміщенні, а також електричного світла.

На днях уряд Німеччини з гордістю повідомив про те, що в липні 2013 року їх країна побила рекорд з вироблення електроенергії за допомогою сонячних панелей, встановлених на будинках звичайних жителів. У загальній складності за 1 місяць німці виробили 5,1 терават чистої енергії.

Звісно, ми живемо в Україні, яку за всіма стандартами поки що важко віднести до розвинених європейських країн, але і у нас в цьому напрямку є прогрес! Зовсім недавно їдучи в автобусі, у своїх справах, я побачив на даху одного з приміських готелів встановлені сонячні панелі. Хочу відмітити, що раніше я неодноразово бачив цей готель, але панелей там не було. Тепер є, – видно і до нас все більше і більше добираються тенденції зеленої енергетики.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017