Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Корейські компанії зацікавились білоруськими розробками в галузі мікробіології

04 липня 2012, 11:02

Інновації білоруських учених були представлені недавно в Республіці Корея на міжнародному Симпозіумі, організованому урядом Сеула і Корейським техно-венчурним фондом. У заході взяли участь представники Білорусі, Росії, України і понад 80 фахівців малих і середніх підприємств Республіки Корея.

Найбільший інтерес викликали білоруські розробки в мікробіології: безвідходна технологія очищення стічних вод олійних підприємств, технологія локальної мікробної очистки стічних вод виробництва фталевих ефірів, метод очищення грунту і води від нафти, а також відповідний препарат "Екобел". Розробником інновацій виступає Інститут мікробіології НАН Білорусі. Корейські фірми також звернули увагу на нову фосфорно-кальцієву добавку до їжі, створену в Інституті радіобіології НАН Білорусі, і технологію виробництва екологічно безпечних біостимуляторів і засобів захисту рослин, розроблену Інститутом експериментальної ботаніки ім. В.Ф.Купревіча НАН. "Найближчим часом корейські фірми очікують від білоруських розробників комерційних пропозицій за цими технологіями", - відзначили в РЦТТ.

Центр трансферу технологій Білорусі та Корейська техно-венчурним фонд також домовилися про проведення в четвертому кварталі нинішнього року коопераційної біржі між представниками малих і середніх корейських фірм і білоруськими розробниками.

Республіканський центр трансферу технологій Білорусі забезпечує просування вітчизняних інновацій до потенційних споживачів. Філії РЦТТ діють в Мінську, Бресті, Могильові, Гомелі, Гродно та інших містах. Центр взаємодіє з підприємствами та організаціями більш ніж з двох десятків країн світу, з якими укладено і діють понад 50 угод про співпрацю.
http://www.belta.by

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017