Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Камера-накладка перетворює смартфон у просунутий фотоапарат

29 вересня 2014, 12:41

Японська компанія Sony вчора представила накладну камеру Cyber-shot DSC – QX10, яка покликана перетворити смартфон на базі ОС Android та iOS на потужний інструмент фотографа з повним набором необхідних функцій . Новинка виглядає як звичайний знімний об’єктив, але при цьому є повноцінною камерою. Завдяки спеціальному кріпленню вона легко приєднується до більшості моделей смартфонів (ширина 54-74 міліметрів, максимальна товщина 13 міліметрів).

З’єднання з телефоном встановлюється за допомогою Wi-Fi і останньої версії додатка PlayMemories Mobile від Sony. Власники телефонів з підтримкою NFC можуть оцінити переваги моментального підключення одним дотиком без будь-яких додаткових налаштувань. Екран смартфона при цьому можна використовувати як видошукач, а також за допомогою нього керувати затвором, вмикати і вимикати запис відео, налаштовувати зум, перемикатися між режимами зйомки і вибирати зону автофокусу .

Приєднувати телефон до камери не обов’язково, встановіти Cyber-shot можна де завгодно, в тому числі можна робити знімки, просто тримаючи камеру на витягнутій руці. При вазі в 105 грам (з акумулятором і Memory Stick Micro), Cyber ​​- shot ™ DSC – QX10 комплектується процесором BIONZ, матрицею Exmor CMOS з 18,2 активних мегапікселів, а також об’єктивом Sony G Lens. В наявності камери також десятикратний оптичний зум і вбудована система стабілізації Optical SteadyShot .

Камера комплектується додатковими елементами управління для ручного фокусування і наближення зображення, а вбудована функція Superior Auto автоматично встановлює найпридатніші налаштування. Додаткові аксесуари включають м’який футляр та окремий чохол для кріплення, вони підходять для використання з останніми моделями телефонів Sony.

В Україні нова накладна камера Cyber​​-shot DSC – QX10 від Sony буде доступна аж з листопада 2014 року.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017