Сьогодні: 18 січня 2018 RU UA EN
Free hacker tools
Про мережу Контакти
Стати учасником Української інтегрованої системи трансферу технологій Як розмістити запит/пропозицію
Технології

БЕЗРЕАГЕНТНИЙ ЕКСПРЕС-МЕТОД АНАЛІЗУ ЯКОСТІ ГРАНУЛЬОВАНОГО ХМЕЛЮ

Індентифікаційний номер: Пропозиції
Опубліковано: 10 грудня 2013 Кінцева дата: 19 січня 2020
Країна: Білорусь

З, України, що спеціалізується в області харчових технологій, розробила безреагентний експрес-метод аналізу якості гранульованого хмелю, що використовується для швидкого одночасного комплексного аналізу його основних показників, причому без використання хімічних реактивів. Автори шукають партнерів – власників підприємств пивоварної, фармацевтичної, парфумерно-косметичної, консервної та хлібопекарської промисловості для співпраці по впровадженню даного методу аналізу.


Ключові слова:

Технологія харчових продуктів


Опис пропозиції

Суть розробки полягає у спеціальній підготовці проби хмелю до аналізу шляхом подрібнення, просіювання помелу крізь сито та вимірюванні спектрів дифузного відбивання отриманого гомогенного зразка з автоматичним комплексним визначенням основних показників. Аналіз здійснюється на інфрачервоному аналізаторі в ближній області спектру. Розроблений метод носить порівняльний характер, тому вимагає лише калібрування приладу за допомогою стандартних методів аналізу.

Використання експрес-методу дозволяє швидко та точно визначати вміст альфа-, бета-кислот і вологи, які формують собівартість, технологічні особливості виробництва та якість товарної продукції, а, отже, дає змогу оптимізувати нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло, купажувати різні його партії та економити дорогоцінну сировину. Відносно висока витрата на придбання приладу для аналізу окуповується достатньо швидко.

Тип технології

Процес

Сфера застосування

Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.

Технічні та економічні переваги

За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:

-       оперативне визначення основних показників хмелю;

-       раціональне формування ціни на хміль;

-       економію витрат на реактиви;

-       здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;

-       оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;

-       збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;

оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.

Iнноваційні аспекти

За допомогою даної розробки Ви зможете досягти:

-       оперативне визначення основних показників хмелю;

-       раціональне формування ціни на хміль;

-       економію витрат на реактиви;

-       здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;

-       оптимізацію нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;

-       збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;

оптимальне коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.

Де була представлена технологія

Національний університет харчових технологій

Практичний досвід застосування

Поширення застосування на пиво-безалкогольних та інших підприємствах з перероблення сільськогосподарської сировини.

Поточна стадія: Впроваджено
Статус прав інтелектуальної властності: Заявка на патент

Умови співпраці:

Тип організації:

1. Технічна кооперація, уточніть: - Спільна подальша розробка - Випробування нових застосувань - Адаптація до вимог замовника

Регіони: Країни СНД
Східна Європа
Центральна Європа
Тип співпраці:

-Ліцензійна угода

Підтримка, що надається при передачі технічного проєкту:

4. Виробнича угода (субпідряд і спільний підряд), уточніть: - Адаптація технології на нові матеріали - Новий спосіб використання існуючої виробничої лінії - Зміна існуючих технологій (установок, процесів...) потенційного партнера - Принципово новий процес 5. Комерційна угода з технічним сприянням, уточніть: - Монтаж - Розробка і виготовлення на замовлення - Технічне консультування - Контроль якості - Технічне обслуговування


Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017