Today: 28 March 2024 RU UA EN
About Contacts

News

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011
16 December 2013, 16:23

Новая методика сделает прорыв в выработке солнечного водорода

Команда інженерів із Берлінського центру матеріалів і енергії імені Гельмгольца (HZB) і Делфтского технічного університету розробила простий пристрій, який здатний розділяти молекули води на водень і кисень, використовуючи при цьому тільки енергію Сонця. Застосовувана в пристрої технологія отримала назву штучного фотосинтезу, і вона дозволить зберігати енергію сонця у вигляді водню. Суть такого зберігання полягає в тому, що отриманий водень в потрібний момент можна буде використовувати або напряму, або в формі метану, або ж для генерації електроенергії в паливному елементі.

 
13 December 2013, 16:28

Энергоустановка Solar Wind Energy предлагает новый подход к выработке электроэнергии из ветра и солнца

Компанія Clean Wind Global Energy запатентувала свою оригінальну енергоустановку, яка виробляє електроенергію з вітру та сонячного тепла. Установка під назвою Solar Wind Energy Tower відрізняється простим безпечним дизайном і можливістю роботи навіть у швидко мінливому кліматі.

 
11 December 2013, 16:38

SKWID - новая электростанция использующая энергию ветра и приливов

Зараз вже існує безліч різних систем вироблення електроенергії з поновлюваних джерел, що використовують силу вітру, сонячну енергії, геотермальну енергію і т.п. . Однак електростанції використовують тільки один з поновлюваних джерел недостатньо ефективні, щоб забезпечити людство достатньою кількістю енергії. Щоб виправити це, японська проектна фірма MODEC (Mitsui Ocean Development & Engineering Co.) Розробила електростанцію, яка одночасно використовує енергію вітру і припливів.

 
05 December 2013, 15:21

VІІІ Международная научно-практическая конференция «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере высоких технологий»

Програма конференції охоплює широке коло питань , присвячених актуальним проблемам стратегії та механізмів міжнародного науково -технічного співробітництва у сфері високих технологій , а також підвищення конкурентоспроможності національних економік .

Конференція проводиться дистанційно ( без згадки в назві збірки заочної форми проведення заходу ) . За результатами буде випущений збірник матеріалів міжнародної конференції з присвоєнням кодів ISBN , УДК , ББК. Крім того , матеріали публікацій розсилаються у провідні бібліотеки СНД.

 
05 December 2013, 14:30

Революционный космический корабль Skylon получил финансирование

Вже минув рівно рік з того часу, як компанія Reaction Engines провела успішні випробування найголовнішої частини свого революційного космічного корабля Skylon, - пристрою попереднього охолодження надходячого в двигун SABRE повітря. Але через відсутність фінансування спеціалісти компанії не могли приступити до будівництва інноваційного двигуна. Тепер же ця проблема вирішена – влада Великобританії погодилась виділити 91 мільйон доларів на створення цієї силової установки.

 
05 December 2013, 11:25

Американцы представили миниатюрный ядерный реактор для полетов в космос

Фахівці Лос-Аламоської національної лабораторії (США) продемонстрували нову концепцію надійного ядерного реактора для космічних польотів і позаземних баз.

 
03 December 2013, 17:25

Аерографит - новый материал, притендуе на звание самого легкого

Майже рік тому ми писали на сторінках нашого сайту про нікелеву мікрорешітку, яка стала найлегшою твердою речовиною, що коли-небудь була створеного людиною. Дане досягненння належало американським фізикам і інженерам. Але ось, менше року потому, німецькі вчені створили матеріал під назвою аерографіт, який посуває досягнення їх амереканських колег на друге місце.

 

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017