Today: 17 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Участие малых и средних предприятий в 7 Рамочной Программе

24 December 2012, 07:48

Європейська Комісія опублікувала результати чергового моніторингу участі малих і середніх підприємств в сьомий рамковій програмі (7РП). З моменту останнього дослідження (січень 2012 року), частка учасників МСП в проектах 7РП зросла до 18,5%. У загальній сумі, фінансування проектів за участю підприємств малого та середнього бізнесу в рамках 7РП склало близько 3 млрд євро. Найбільш успішно малий бізнес брав участь у проектах Робочих програм з нових матеріалів, безпеці, енергетики і транспорту.

  З 91 000 учасників 7 Рамкової Програми 16000 компаній - це малі та середні підприємства. За результатами звіту, 74,5% з усіх науково-проектних консорціумів, отримали гранти, включали в себе, принаймні, одне МСП. У 11,1% консорціумів, малі і середні підприємства є координатором проекту. В середньому фінансування таких проектів становить 275 000 €.

  Зростання показників участі малого бізнесу в 7РП відображає успішність заходів, що вживаються Єврокомісією на користь МСП: це і вибір тим конкурсів, релевантних для МСП, і спеціальний бюджет, що виділяється на участь МСП у деяких конкурсах; окремі конкурси навіть передбачали обов'язкову участь МСП у якості координатора. Наведена статистика свідчить, що МСП позитивно відгукнулися на ці заходи і в результаті значно просунулися у своїй участі в 7РП в цілому.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017