Today: 29 March 2024 RU UA EN
About Contacts

Ministry of Natural Resources held a meeting with representatives of the business venture

24 July 2012, 10:47

Міністр природних ресурсів і екології РФ Сергій Донський провів зустріч з представниками венчурного бізнесу, в ході якої були розглянуті варіанти консультаційного та практичної взаємодії «носіїв» новітніх технологій і рішень з Мінприроди Росії з поточної та запланованої діяльності підвідомчих служб і агентств затверджених в рамках.

На зустрічі були присутні представники компаній ВАТ «РВК», ВАТ «Роснано», ЗАТ «ВТБ Капітал», ВАТ «Альянс-Росно Управління Активами», I2BF, Bright Capital Management, говориться в повідомленні міністерства.

Як зазначив Ян Рязанцев, Директор департаменту інвестицій ВАТ «РВК»: «Сьогодні в рамках нашої зустрічі за столом присутній 85% всього венчурного професійного співтовариства Росії».

Згідно з оцінкою Мінприроди Росії, до 2020 р. кількість міст з високим і дуже високим рівнем забруднення атмосферного повітря зменшиться на 78, відповідно більше 30 млн. чоловік будуть проживати в покращених екологічних умовах. В 2 рази знизиться обсяг викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел. Обсяг утворення відходів знизиться більш ніж на 20%. Планується відновлення екосистем, порушених в результаті минулого господарської діяльності, до 2020 р. буде ліквідовано 15 «гарячих» екологічних точок. Приріст інвестицій в основний капітал, спрямованих на охорону навколишнього середовища, в 2020 р. до рівня 2009 р. збільшиться на 110%. «Все це вимагає прискореного розвитку інноваційно-технологічного потенціалу», - підкреслив С.Донской.

«Спираючись на міжнародний досвід і експертизу з одного боку, і підтримку держави з іншого боку, ми зможемо домогтися найкращого результату в осяжній перспективі», - заявив Керуючий партнер I2BF Ілля Голубович.

«Міністерство розробляє кілька напрямків, що стимулюють прийняття найкращих доступних технологій (НДТ), з метою раціонального природокористування та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Серед них можна відзначити розроблювану федеральну цільову програму «Екологічна безпека Російської Федерації», яка містить кілька напрямків, потенційних для впровадження НДТ, зокрема, ліквідація накопиченого екологічного збитку, включаючи 50 пілотних проектів, збереження і розвиток видового біорізноманіття, зниження впливу відходів виробництва та споживання , зниження антропогенного навантаження, зниження негативного впливу на навколишнє середовище Арктичної зони Російської Федерації, модернізація та розвиток системи моніторингу навколишнього середовища. Для інноваційного потенціалу також відкрита прийнята федеральна цільова програма «Розвиток водогосподарського комплексу Російської Федерації до 2020», - зазначив С.Донской.

За словами Директора департаменту державної політики регулювання в галузі водних ресурсів Мінприроди Росії Дмитра Кирилова, в рамках розвитку мережі гідрологічного моніторингу Росгідромету планований бюджет на інновації складає близько 20 млрд. руб., На субсидування проектів з модернізації очисних споруд та впровадження систем водозбереження близько 17 млрд. руб.

В рамках діалогу обговорювалися питання очищення води, утилізації ПНГ, роботи з «гарячими» екологічними точками, а також питання розробки законодавчих ініціатив, спрямованих на стимулювання бізнесу в питаннях екології та ефективного природокористування.

За підсумками зустрічі Мінприроди Росії та ВАТ «РВК» домовилися про створення постійно діючої майданчики, здатної забезпечити інформаційну взаємодію відомств та венчурного бізнесу на практичній основі, включаючи підготовку проектів та експертне рецензування.

За словами Глави венчурного бізнесу «ВТБ-Капітал» Айдара Калієва дана ініціатива безумовно може стати реальним механізмом для роботи і з іншими міністерствами на відкритій і зрозумілій основі, що визначено додасть прискорення проведеним у країні перетворень.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017